Téli programok 2023 – ezek a legjobb januári és februári események!


Országszerte remek programok várhatóak télen is, ezért bejegyzésünkben összegyűjtöttük a legjobb téli események listáját, hiszen a programajánlóink mindig nagy sikert aratnak. Szokás szerint fiatalok – idősek, felnőttek – gyerekek is találnak kedvükre valót. Az téli programok listája természetesen nem teljes, még rengeteg lehetőség vár kis hazánkban.

Futófarsang Kaposváron | 2023. február 5.

Kaposváron már a tizenharmadik alkalommal rendezik meg farsangkor a futóversenyt. A rendezvényre minden évben egyre többen kíváncsiak, így ez az esemény egyre több embert mozgat meg.  Lehet egyéni, 2-3 fős váltós (21,1 km) és 10 km-en páros számban is indulni. Téli napokban is remek az olyan program, ami sportolással van összekötve!

Rajt és cél: Kaposvár, Kossuth tér

Jász Kolbásztöltő Fesztivál | 2023. február 10-11.

Az idén immáron hatodik alkalommal rendezik meg a Jász Kolbásztöltő Fesztivált, mely az egyik legizgalmasabb gasztrofesztivál februárban. Különleges és házias kolbászok mellett, rengeteg finomság megkóstolható. A különleges és finom ételek mellett koncertek és különféle színpadi programok is lesznek az eseményen.

Tokaji Forralt Boros Disznóságok | 2023. február 11.

A Tokaji Forralt Boros Disznóságok eseménynek már több mint 10 éves hagyománya van. A középpontjában nem más áll, mint a látvány disznótor, melynek során a böllérek hurkát és kolbászt töltenek, a vendégek pedig a disznótoros kóstoló mellett ízletes forralt borok közül válogathatnak. Ezeken kívül lehetőség lesz színpadi- és gyerekprogramokon is részt venni.

Mohácsi Busójárás | 2023. 02.16-21.

Az UNESCO szellemi kulturális örökség része 2009 óta a busójárás, aminek nem csak Magyarország minden tájáról, de a világ számos pontjáról is érkeznek látogatók. A Mohácsi Busójárás az egyik leglátványosabb téltemető fesztivál, ahol izgalmas és élménydús programokban nincs hiány. A város számtalan pontján vannak az események, amik központi eleme, hogy sikeresen elűzzék a telet.  

Etyeki Piknik 12 – Februári pincenyitogató | 2023. február 18.

Az Etyeki Piknik következő gasztroprogramját február 18-án rendezik meg. Az Etyeki Piknik 12 keretein belül az év minden hónapjában megrendeznek egy saját izgalmas tematikával rendelkező programot. A soron lévő Piknik neve: Februári Pincenyitogató. A főszereplők itt is a borok, a hagyományok és a gasztronómia. A belépő ingyenes, azonban a fogyasztáshoz poharat kell vásárolni, amelynek ára 1.800 Ft.

Pincéről-pincére, variációk Vincére Villányban | 2023. január 21.

Vince napja a borkedvelők és borászok körében nagy jelentőséggel bír, hiszen a néphagyomány szerint ezen a napon jósolják meg az őszi szőlőtermés minőségét. Ennek a tiszteletére több izgalmas programmal várják a vendégeket a borászok. A főszereplők a borok, a hagyományok és a gasztronómia.

VI. Indoor Sörfesztivál Budapesten | 2023. FEBRUÁR 24 – 25.

Magyarország egyetlen téli sörfesztiválja az VI. Indoor Sörfesztivál. Habár a téli események középpontjában általában a forralt bor áll, azért nem szabad megfeledkezni a sörrajongókról sem. A Sörfesztivál keretein belül felsorakoznak a legnagyobb hazai sörmárkák, illetve kisebb kézműves gyártók is. Emellett lesz lehetőség megkóstolni az angol, belga, cseh és német söröket egyaránt.

Téltemető 2023 Noszvaj | 2023. február 25.

Több éves hagyomány Noszvajon, hogy közösen maszkokat készítenek a felvonulás előtt a látogatók és az ott lakók, majd a dobosok vezetésével felvonulnak az Imány oldalába, ahol “Kiűzzük a betegséget, behozzuk az egészséget!” mondják együtt a régi télűző mondókát a kiszebábot égető máglya körül állva. Ha sikerül, forró ital melegít át mindenkit a Borplaccon.

Vinnél magaddal egy Veronit a fesztiválokra és a programokra? Nézd meg melyik boltban találod meg a Veroni termékeket!

Érdekesnek találtad a téli események cikket? Tarts velünk következő blogbejegyzésünkben is!

Gyártói weboldal

No Comments

Post A Comment