Szükségesek a táplálékkiegészítők? Előnyök és hátrányok egyaránt!


Minden laikus sportoló felteszi magának a kérdést legalább egyszer: Szükségesek a táplálékkiegészítők?” Nos eheti blogbejegyzésünkben részletesen körbejárjuk a témát! Ráadásul számos sportboltnál és webáruháznál leárazások vannak ezen a hétvégén, így igazán aktuális a téma, még van esély kihasználni a kedvezményeket.

Bejegyzésünkben részletesen ki fogunk térni a táplálékkiegészítők előnyeire és hátrányaira is.

Szükség van táplálékkiegészítőkre?

A köztudatban még mindig sok tévhit lengi körül a táplálékkiegészítőket. Sokan a vásárlók közül sem tudnak kiigazodni azon, hogy vajon mit mire kellene pontosan használni az optimális hatás érdekében. A táplálékkiegészítők valójában koncentrált formában lévő tápanyagok. Ilyenkor akár egy adott élelmiszerből a legfontosabb és legértékesebb tápanyagot kapod meg, például a fehérje esetében is.

A táplálékkiegészítőket számos kategóriába sorolhatjuk, akár terméktípusonként, mint a vitaminok, fehérjék, „boosterek” – amik segítenek az optimális teljesítmény elérésében. Emellett válogathatunk a felhasználás módja szerint, vagy akár az állag alapján is, hiszen vannak porok, folyadékok, sőt az édességek kedvelőinek gumicukrok, protein szeletek is.

A táplálékkiegészítők célja mindig az, hogy a saját céljaid elérését megkönnyítsék azáltal, hogy beviszed az ehhez szükséges tápanyagokat. Ez sokszor nem lehetséges az étkezéssel, ezért szükséges ezt megtámogatni.

táplálékkiegészítők

A táplálékkiegészítők előnyei

Egy sportoló fehérje igénye magasabb, mint egy nem sportolóé. Azonban valójában egy jól összeállított fehérjedús étrendben egy hobbi sportoló beviheti a megfelelő fehérje mennyiséget, de ez azt jelenti, hogy minden étkezéskor bajlódni kell a megfelelő, fehérjében gazdag fogás elkészítésével. A fehérjét jóval egyszerűbb összedobni és koncentrált formában tartalmazza a hasznos és szükséges tápanyagot is. Emellett szinte bármilyen formában elfogyaszthatod, shakeben, smoothieban, zabkásában, pudingban… és a lehetőségek tárháza végtelen.

A vitaminok hasonlóan a praktikus kategóriába tartoznak. Hiszen végtére is természetes úton is beviheted a gyümölcsökből és zöldségekből, de számos vitamin esetében is legalább 1 kg gyümölcsöt vagy zöldséget kéne elfogyasztani az 1-2 gr hasznosuló vitaminhoz.

Összességében a táplálékkiegészítők legnagyobb előnyei a koncentrált tápanyagtartalom, a gyorsaság és a célzott tápanyagbevitel.

A táplálékkiegészítők hátrányai

Nem meglepő, hogy az egyik legnagyobb hátrány az ár! Sajnos a jó minőségű táplálékkiegészítő általában drága.

Ezzel kéz a kézben jár a következő hátrány, túl nagy a kínálat, könnyű elveszi. A sok reklám és a kevés valóban lényeges információ miatt azt hihetjük, „mindenre is” szükség van, pedig valójában korántsem így van.

A két legnagyobb hátrányt együttesen könnyű kiküszöbölni, hiszen sok utánanézés után tudni fogod, melyek a számodra legszükségesebb táplálékkiegészítők, a céljaidnak megfelelően. Amikor pedig célzottan keresel, és figyeled az akciókat is, akár 40-50%-ot is lefaraghatsz a termékek árából.

Rendeld meg a kedvenc Veroni termékeidet a Foodpandáról! Ide kattintva eléred az útmutatónkat, ahol segítünk a teljes rendelési folyamatban!

Érdekesnek találtad a cikket? Tarts velünk következő blogbejegyzésünkben is!

Gyártói weboldal

No Comments

Post A Comment