Programajánló, izgalmas nyárbúcsúztató szeptemberi programok!


Ugyan a napokban hivatalosan beköszönt az ősz, még koránt sincs vége a nyárnak! Blogbejegyzésünkben összegyűjtöttük azokat a pezsgő szeptemberi programokat, amelyek elhozzák a nyár méltó lezárását. Szokás szerint fiatalok – idősek, felnőttek – gyerekek is találnak kedvükre valót, a szeptemberi programok listája természetesen nem teljes, még rengeteg lehetőség vár kis hazánkban.

Budafoki Bornapok | szeptember 2-4.

Budafokon bornapokkal köszöntik az őszt, szeptember első hétvégéjén nyitott pincékkel, vásársorral, koncertekkel és persze borligettel várnak minden kedves látogatót. A felhőtlen hangulat és a kiváló gasztronómiai élmény garantált, a kulturális és képzőművészeti programok nagy választékában pedig a felnőttek és a gyermekek is megtalálják a kedvükre valót.

Budapesti Borfesztivál | szeptember 8-11. | belépős

Budapesten is bornapok várnak, idén 31. alkalommal kerül megrendezésre a Budapest Borfesztivál. A felejthetetlen estéket a gyönyörűen feldíszített Budavári Palotában tölthetjük. Az utóbbi évekből tanulva idén kibővített területtel várják a látogatókat. Koncertekkel, gasztronómiai különlegességgel és érdekes, izgalmas szakmai programokkal is készülnek a szervezők. Ha Budapesten jársz, semmiképp ne hagyd ki a szeptemberi programok közül!

Szegedi repülőnapok 2022. Szeged International Airshow | szeptember 9 – 11. | belépős

Magyarország egyik legnagyobb repülős rendezvénye a Szeged International Airshow. Egy rendezvény, három napon át a repülés és a repülők szerelmeseinek! Mindhárom nap egyedi tematikával készülnek a látogatókra. Szeptember 9-én az egyedülállóan különleges Éjszakai látványshow-ra lehet jegyet váltani, a zenére koreografált drónos fényműsor egyedi történeteket mesél el. Szeptember 10-én nemzetközi légprogrammal várnak mindenkit, ezen a napon több, mint 10 nemzet pilótái mutatják be hazájuk leglátványosabb légi produkcióit. Szeptember 11-én pedig helikopterműsort csodálhatunk meg. A belépőt előzetesen, vagy a helyszínen is megválthatod. Ne maradj le az ország egyik legnagyobb repülős rendezvényéről!

szeptemberi programok

Csíplek Kalocsa! Paprika- és Gasztrofesztivál | szeptember 9 – 11.

A Csíplek Kalocsa! Paprika- és Gasztrofesztivál egy igazi, hagyományőrző őszi fesztivál Kalocsán. Gazdag és színes programkínálatának köszönhetően minden évben rengeteg a látogató. Főzőverseny, kerekasztal beszélgetés, hagyományőrző népművészeti előadások, fotókiállítás, kézműves vásár, gasztrokert, vidámpark és számtalan koncert várja az érdeklődőket! A gyermekek sem fognak unatkozni, a tánciskola, a zsonglőr műsor vagy a vidámpark remek élményeket tartogat számukra is. Látogass el Kalocsára egy igazán hangulatos nyárzáró fesztiválra!

Balaton Piknik | szeptember 9-10. | belépős

A Balaton Piknik főleg az elektronikus zene kedvelőinek szól. Idén Siófokon kerül megrendezésre, a Plázson óriási stég és homokos strand várja a fesztiválozókat. Közvetlenül a Balaton parton rengeteget fürödhetsz, nem is beszélve a privát medencéről és a csodás panorámáról, amit esténként gyönyörű naplementék koronáznak meg. Érdemes minél hamarabb beszerezni a jegyed, ugyanis a VIP élmény érdekében korlátozott a jegyeladás.

Ingyenes múzeumlátogatások Budapesten a néprajzi múzeumban | szeptember 16-17.

Na ezt a programot igazán kár kihagyni! A Kulturális Örökség Napjai alkalmából szeptember 16-17-én ingyenesen látogatható a múzeum. A Néprajzi Múzeumban közel 225 ezer néprajzi tárgyat, egyedülálló fényképfelvételeket, kéziratokat, fotókat, népzenei és filmfelvételeket tekinthetünk meg. Mindenképp érdemes legalább egyszer ellátogatni a világ egyik legkorszerűbb etnográfiai intézményébe.

Cserszegtomaji szüreti vigasságok | szeptember 17.

Cserszegtomajon minden szeptemberben megrendezik Szüreti Mulatságot, igazi hagyománnyá vált. A rendezvény szüreti felvonulással indul, ezután a Rendezvényparkban élvezhetjük a mulatságot. A gyerekek szórakozhatnak az állatsimogatóban, a körhintán, vagy a légvárakban. Ezalatt a felnőttek megnézhetik az ökopiacot, részt vehetnek a borversenyen, jelentkezhetnek Fűszeres Királynőnek vagy Királynak és szüreti csendéletet is festhetnek. A borok szerelmesei szüreti bemutatón is részt vehetnek, itt a szőlő darálását és préselését is meg lehet nézni, és persze nem marad el a finom, friss mustkóstolás sem! Az este végén Mulatós műsor, majd Bál várja a látogatókat.

szeptemberi programok

Sümegi Történelmi Lovasjáték | szeptember 28. | belépős

A sümegi Történelmi Lovasjátékon megismerheted a Várkapitányok mindennapi életét! Igazi lovagi tornán vehetsz részt, és mindezt az Európa-szerte méltán híres sümegi vár lábánál! A Lovasjáték délután 4 körül kezdődik, először Mongol Lovaskaszkadőr Bemutatót tekinthetünk meg, ahol az andalúz lovak könnyedén és harmonikusan mozognak a zenével párban. Ezt egy Spanyollovas Karusszel és Ügyességi Fegyverbemutató követi íjászattal, csatacsillag-, csatabárd- és dárdahajítással, majd jön a lovas és gyalogos Lovagi Torna. A Lovagi Tornán az arénában gyalogos bajvívók összemérik az erejüket, a lovagok pedig lovas párviadalon mérettetnek meg, kardokkal, pajzsokkal és buzogánnyal. A középkori hangulat nem marad el, az aprólékosan kidolgozott jelmezek, környezeti elemek és a zenei aláfestés segítségével teljesen átélhető az élmény.

Az este végén egy Középkori Lakoma is elfogyasztható, hangulatosan cigányzenével kísérve, a Nagy Lovagteremben vagy a Várcsárdában. A vendégeket vitézek és várúrhölgyek szolgálják ki és nem szabad elfelejteni, a kor hagyományainak megfelelően kézzel történik az étkezés! A lakomán a kornak megfelelő ételekkel találkozhatunk, a menü a következő: aperitif: pezsgő, középkori leves, kemencében sült libacomb, bőrös malacsült és sült oldalas, párolt gyümölcs, kukoricaprósza, egészben sült burgonya, káposztasaláta, rétes, folyó vörös- és fehér bor, szódavíz. A program kicsiknek és nagyoknak igazi élményt kínál, mindenképp érdemes egyszer ellátogatni!

Ismerd meg a Veroni új arcát, Lajszner Fanni bemutatkozik, ide kattintva jobban megismerheted! Érdekesnek találtad a szeptemberi programok cikket? Tarts velünk következő blogbejegyzésünkben is!

No Comments

Post A Comment