Őszi fesztiválok – ősszel sem kell lemondanunk a fesztivál élményről!


Beköszöntött az ősz, ilyenkor a hideg elől sokan otthonukba menekülnek, pedig még javában zajlik a fesztiválok időszaka. Programajánlóink mindig nagy sikert aratnak, ezért bejegyzésünkben összegyűjtöttük a legjobb őszi fesztiválok listáját. Szokás szerint fiatalok – idősek, felnőttek – gyerekek is találnak kedvükre valót. Az őszi fesztiválok listája természetesen nem teljes, még rengeteg lehetőség vár kis hazánkban.

Csabai Kolbászfesztivál 2022 | október 20. – 23. | belépős

A Csabai Kolbászfesztivál idén 25. alkalommal kerül megrendezésre, és idén sem fog csalódást okozni! Igazi gasztrokaland, 4 napon át tart az ünnepség az ország legfinomabb kolbászaival, remek programokkal és rengeteg hazai, valamint külföldi fellépővel. Csak hogy néhányat felsoroljunk, fellép Korda György és Balázs Klári, Rúzsa Magdi, Halott Pénz, Azahriah, VALMAR, Szecsei Attila, Retro Party. A legérdekesebb programok egyike a látványdisznótor, a kóstolók, a töltöttkáposzta-főző verseny.

A középiskolások és az egyetemisták gyúróversenyen vehetnek részt a CsabaParkban, lesz táncház, a csarnokban pedig megrendezésre kerül az MCC vitaakadémia is. A gyermekprogramoknak sem lesz híján a fesztivál, például Tóbiás és Balambér közlekedési kalandjai minden kicsi látogatót levesznek majd a lábáról.

A békéscsabai fesztivál csütörtöki programja ingyenesen látogatható, a további 3 napra viszont jegyet kell váltani, érdemes minél hamarabb, amíg tart a kedvezményes jegyértékesítés.

Balatonfüred szüreti fesztivál | október 14. – 16.

Balatonfüred már több, mint 30 éve a szőlő és a bor nemzetközi városa. Nem csoda hát, hogy a balatonfüredi szüreti fesztivál minden évben sok látogatót vonz. Rengeteg kulturális és turisztikai program várható, lesz látványos menet lovagrendekkel, mutatványosokkal, fogatokkal, kulturális programok, kézműves vásárok, koncertek, boros pavilonok, gasztroudvar és még sok más.

A tartalmas kulturális programok kikapcsolódást kínálnak a zeneszeretőknek, a gyerekeknek és a gasztroturistáknak is. A gyerekek részt vehetnek a homokképkészítő foglalkozáson, gyermekműsorokat és bábjátékokat nézhetnek meg.

Ugyan a programok ezen a hétvégén lesznek, mi biztosan ellátogatunk Balatonfüredre és megnézzük a Népi és iparművészeti vásárt, a máglyagyújtást, a szüreti felvonulást és számos koncertet is, mint például a világhírű Romengo együttes koncertjét.

őszi fesztiválok

Szegedi Jazz Napok | november 11. – 12. | belépős

Jazz tekintetében az egyik legrangosabb esemény itthon a közel 50 éve megrendezésre kerülő Szegedi Jazz Napok. A garantáltan igényes művészválasztás és az eredeti, színvonalas koncertek számos országból vonzanak látogatókat. A fellépőlista az elmúlt évekhez hasonlóan remek, mindenképpen érdemes megtekinteni, az eseményre online is lehet jegyet vásárolni, nagyjából 2500-6000 forint között.

Múzeumok Őszi Fesztiválja Budapesti Történeti Múzeum | október 6 – 30. | belépős

Múzeumok Őszi Fesztiválja egy országos programsorozat, ahol különböző múzeumokban szervezett programok segítségével ismerkedhetnek a látogatók a múzeum kínálatával. A programsorozathoz a Budapesti Történeti Múzeum is csatlakozott, így ennek keretében is megismerhetjük a híres régészeti leleteket, és a várostörténetet tárgyi és képzőművészeti alkotásokból.

A programok között megtalálható A császár, a nádor és a nagyhercegnő, amely során a Királyi palotában és a kultúra vára című kiállításon vezetnek végig.

Megtekinthető továbbá a „Puzzle a föld alól”, amely során régészeti leleteket, restaurátori munkákat lehet megtekinteni, a látogatók továbbá kipróbálhatják a különböző eljárásokat és kályhacsempét festhetnek.

„Az arkangyal és a fehér rend” program egy tematikus várostörténeti séta a Margitszigeten, középkori élő zenével.

„Az álom és a szegénység városában…” program egy irodalmi séta borkóstolással Óbudán Krúdy nyomában.

Még a gyermekekre is gondolnak, ugyanis egy Pedagógus workshop során nyomozójátékoktól kezdve a szülinapi zsúrokon át számos programot kínálnak a kicsiknek a Középkori királyi palotában.

Tárlatvezetést kizárólag előzetes regisztráció alapján lehet igényelni. A jegyár nagyjából 1500-3500 Ft, de vannak ingyenes programok is.

Találkozz velünk is az őszi fesztiválok egyikén! a weboldalunk Kísérd figyelemmel a weboldalunk Eseményeink fülét, ahol minden információt megtalálsz.

Érdekesnek találtad az őszi fesztiválok cikket? Tarts velünk következő blogbejegyzésünkben is!

No Comments

Post A Comment