Országszerte a legjobb júniusi programok egy helyen!


Tavaszi programajánlónk nagy sikert aratott, ezért elhoztuk Nektek a legjobb júniusi programok gyűjteményét is. Országszerte remek programok várhatóak, családok, gyermekek, szórakozni vágyók mind találnak kedvükre valót. Ráadásul a május 29-ei gyermeknap miatt rengeteg ingyenes, gyermekeknek szóló rendezvény is lesz.

Blogbejegyzésünkben a felnőtteknek szóló kikapcsolódási lehetőségek mellett több családi és gyermekeknek szóló programot is hoztunk. A júniusi programok lista természetesen nem teljes, ezen kívül még rengeteg lehetőség vár kis hazánkban.

KisEgér Fesztivál Eger | 05.28. – 06.01. | ingyenes és fizetős programok

Eger ilyenkor igazi csodavilággá változik a gyermekek számára. A KisEgér Fesztivál főleg a zeneművészetnek ad teret. Flashmob, táncszínház, zenekarok, Halász Judit koncert. A kevésbé zenés programok kedvelői sem maradnak hoppon, a Jancsi és Juliska élő meseösvény vagy az izgiLAND játékbirodalom közel 100 féle játékkal várja a látogatókat.

Deja Vu Fesztivál Szeged | 06.03. – 06.05. | belépős

A pünkösdi hosszú hétvégén megnyitja a fesztiválszezont a Deja Vu Fesztivál. Magyarország legnagyobb retro fesztiválján olyan világsztárok lépnek fel, mint Arash, Basshunter, Cascada, Lou Bega vagy La Bouche. Érdemes ellátogatni Szegedre ezekben a napokban, garantált a szórakozás, a világsztárok mellett természetesen kedvenc hazai retro előadóiddal is találkozhatsz.

Tokaji Bornapok | 06.03. – 06.05. | ingyenes és fizetős programok

A Tokaji Bornapok rengeteg programmal várják a borok szerelmeseit. A főszereplők a bor, a hagyományok és a gasztronómia. A város főterén felállított faházakban jobbnál jobb borokat és pálinkákat kóstolhatunk, ráadásul ilyenkor nyitott pincével várnak a helyiek. A borászok lelkesen megmutatják a készítési folyamatokat, érdekességeket tanulhatsz és degeszre eheted magad a remek hagyományos fogásokból. A gasztronómiai élmény mellett különböző remek koncertekkel készülnek az érdeklődőknek.

júniusi programok

Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztivál | Budapest | 06.03. – 06.06. | ingyenes

Akinek a pünkösdi hétvégén Tokaj nem esik útba, ne csüggedjen! Budapesten is remek borfesztivál várható. Az idei első Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztivál a Szabadság téren kerül megrendezésre. Hazai borászok és pezsgő pincészetek hozzák el a kóstolási élményt Budapestre is. A belépő ingyenes, azonban a fogyasztáshoz poharat kell vásárolni, amelynek ára 2800 – 4000 Ft választott terméktől függően.

XIX. Cseresznyefesztivál Szomolyán | 06.04. – 06.05. | ingyenes és fizetős programok

A világhírű szomolyai rövid szárú fekete cseresznye külön ünnepet érdemel, ezért már 19. alkalommal gyűlnek össze június elején a szomolyai termelők. Nyitott udvarokkal és pincékkel várják a látogatókat, a faluház udvarán pedig lesz kézműves bemutató, látványfőzés és sütés, valamint lehetőség adódik cseresznye vásárlásra is. A cseresznye mellett méltán híres a szomolyai vendégszeretet is, úgyhogy aki teheti, mindenképp látogasson el a programra!

Gyerek Sziget 2022 | 06.04. – 06.19. | ingyenes

A Gyerek Szigetre minden családnak megéri ellátogatni! A program három hétvégén át tart, június 4-5-6, 11-12 és 18-19 között, a Hajógyári-szigeten. Magyarország legnagyobb ingyenes, családi fesztiválja rengeteg koncerttel, vetélkedővel, sport programmal, élményparkkal, ugrálóvárral, tánccal, bábszínházzal, kézműves foglalkozásokkal várja a családokat és legfőképp a gyermekeket. Semmiképp ne hagyjátok ki ezt a remek kikapcsolódási lehetőséget!

Soproni Tündérfesztivál 2022 | 06.11. – 06.12. | ingyenes

Ha a gyermeketek megőrül a tündérekért vagy a manókért, akkor ezt a programot neki találták ki! A soproni Tündérfesztiválon olyan programokkal készülnek a gyermekeknek, amelyek a szórakozás mellett erősítik a belső értékeket is, mint az elfogadás, a türelem és a jóindulat. A Tündérfesztivál kívül-belül szépít. A 15 éve állandóan megrendezésre kerülő fesztiválnak fontos eleme a dress code: a kislányok tündérszárnyat húznak, a kisfiúk pedig manósapkát. Gyermeked biztosan imádni fogja!

Levendula Fesztivál Tihany 2022 | 06.18. – 07.03. | ingyenes és fizetős programok

Tihany az év minden időszakában szép, de nyáron kifejezetten kihagyhatatlan. Virágba borul minden, és elkezdődik a levendula-szezon. Két héten át tartanak a Levendula Hetek, ahol mindenféle ünnepi módon emlékeznek meg a levendulához fűződő hagyományokról. A Fesztiválon lesznek kézműves foglalkozások, tóparti mozi, kirakodóvásár, levendulás workshop, színházi előadások, koncertek, népi játékok. A fesztivál fénypontja a levendula lepárlás folyamata és a „szedd magad” levendula-aratás – amelyet bárki kipróbálhat. A levendula szerelmeseinek kötelező program!

júniusi programok

Víz, Zene, Virág Fesztivál 2022 Tata | 06.24. – 06.26. | belépős

A tatai Öreg-tó körül felejthetetlen élményben lehet részed a Víz, Zene, Virág Fesztiválon. A különleges névhez különleges programok társulnak, amelyek a földön, vízen és a levegőben egyaránt zajlanak. Számos koncert vár, vásári forgatag, vidámpark, zenés borudvar, tűzijáték, kiállítások, sőt a gyermekeknek is készülnek programokkal. Biztosan megtalálod a kedvedre való időtöltést!

Emellett Tatán érdemes körülnézni, mert rengeteg programot szerveztek a nyárra, a Sörfesztiváltól kezdve a Tóátúszás és a Szentiváni tűzugrás a Kálvária dombon is érdekesebbnél érdekesebb rendezvények.

Balaton Sound 2022 | 06.29. – 07.02. | belépős

Két év szünet után idén 14. alkalommal megrendezésre kerül a Balaton Sound. A Balaton partján, Zamárdiban hajnalig tartó szórakozás vár, számos világhírű előadóval. Amikor pedig elfáradsz a koncerteken, megmártózhatsz a Balatonban. Tökéletes több napos program a barátokkal, bográcsozással és egy kis fürdőzéssel egybekötve. Érdemes minél hamarabb lecsapni a jegyekre és a szállásokra, mert gyorsan fogynak!

Vinnél magaddal egy Veronit a fesztiválokra és a programokra? Nézd meg melyik boltban találod meg a Veroni termékeket!

Érdekesnek találtad a júniusi programok cikket? Tarts velünk következő blogbejegyzésünkben is!

No Comments

Post A Comment