Július, a fesztiválok hónapja – a legjobb júliusi programok egy helyen!


Programajánlóink mindig nagy sikert aratnak, ezért elhoztuk Nektek a legjobb júliusi programok gyűjteményét is. A július a fesztiválok hónapja, legyen ez művészeti, gasztronómiai, zenei vagy épp sportfesztivál, mindenki megtalálhatja a kedvére valót. Természetesen a júliusi programok közül kihagyhatatlan a strandolás, sőt ebben a melegben szinte kötelező is. A júliusi programok listája természetesen nem teljes, ezen kívül még rengeteg lehetőség vár kis hazánkban.

Chinatown Terasz 2022 | egész júliusban

Igazi gasztronómiai élmény, mintha tényleg Ázsiába látogatnál! Kóstold meg az autentikus ázsiai street food ételeket hatalmas választékban, lesz például kínai piac, kínai faszenes grill, kínai palacsinta, dim sum, teppanyaki, bubble tea, Tsingtao sör, és rengeteg egyéb finomság.

Sírkerti séták | egész júliusban | díjmentes

A sírkerti séták során vezetett, tematikus séták keretében megismerkedhetünk a magyar történelmi alakok múltjával. Rendhagyó módon a Fiumei úti sírkertben is szerveznek tematikus, vezetett sétákat. Számos a magyar történelem nagy jelentőségű emlékhelye található a sírkertben, a séta során a résztvevők megismerkedhetnek az itt nyugvók történeteivel.

Szegedi Szabadtéri Játékok | 07.01. – 08.20. | belépős

A Szegedi Szabadtéri Játékokon népszerű zenés darabokat, kortárs tánc produkciókat, operabemutatókat tekinthetünk meg. A művészeti fesztiválon olyan remek programokra válthatunk jegyet, mint Zs. Vincze Zsuzsanna és a Kossuth-díjas koreográfus, Zsuráfszky Zoltán kortárs táncelőadása, a Mamma Mia! musical, Guiseppe Verdi La Traviatája és nem utolsó sorban Bob Fosse és Fred Ebb Chicagó előadása, amely kíméletlen pontossággal mutatja be a média hatalmát és a társadalom befolyásolhatóságát. Érdemes minél hamarabb lecsapni a jegyekre, amíg még elérhető!

Tiszafüredi halasnapok | 07.07. – 07.10. | belépős

A Tisza-tó egyik legnagyobb rendezvénye több mint 40 éve kerül megrendezésre. A négynapos program során napközben a kirakodóvásáron betárazhatunk remek kézműves és helyi portékából, este pedig különböző koncerteken szórakozhatunk. A változatos zenei programoknak köszönhetően mindenki megtalálja a kedvére illőt, Pápai Joci, Caramel, Hiperkarma, Necc party, Szolnoki Szimfonikusok, Carson Coma, Bagossy Brothers Company, Punnany Massif, ByeAlex és a Slepp … és még folytathatnánk a sort. Bérlethez kötött a rendezvény, ám a helyi lakosok ingyen látogathatják a programokat!

Villányi Rozé Fesztivál| 07.08. – 07.09. | díjmentes és belépős programok

Idén 11. alkalommal kerül megrendezésre a Villányi Rozé Fesztivál, amelyet az ország „rózsaszín fesztiváljának” is neveznek. A fesztivál a rozé bor karakteréhez illő fiatalos, lendületes programokkal várja a „Bor városába” érkezőket. A borvidék legjobb rozé borai és a borkóstolás mellett nagyszínpadi koncertekkel, gyerekprogramokkal és futóversenyekkel várják a résztvevőket. A RozéMaraton azoknak szól, akik inkább szórakozásból futnának, a profi futók jelentkezését várja a hivatalos negyed- és félmaraton, a FutaVillány. Válts jegyet Majka és Curtis, Lotfi Begi és a Villányi Ifjúsági Fúvószenekar koncertjeire, partizz a Latin Clubban, vagy vegyél részt a remek pincesétán és tárlatvezetésen a Helytörténeti Gyűjteményben.

júliusi programok

EFOTT | Velencei-tó | 07.13. – 07.17. | belépős

Az EFOTT Magyarország egyik legszerethetőbb hallgatóirendezvénye, ahol a buli mellett évek óta nagy hangsúlyt fektetnek a kulturális- és sporteseményekre egyaránt. Érdemes beruházni a bérletre, amíg még elérhető. A fesztivállal egybeköthetünk egy vízparti nyaralást is!

54. Kékszalag 2022 Balatonfüred | 07.14. | díjmentes

A Kékszalag Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenye, már nézni is különleges, de részt venni igazán életreszóló élmény. A versenytáv légvonalban 160 km, a rajt és a cél is a balatonfüredi kikötő. A vitorlások pályajelenként haladnak, Füred után Balatonkenese, Siófok, Tihany, majd Keszthely a következő állomás. Innen már újra visszafelé hajóznak majd a versenyzők. A több napos verseny és az éjszakai vitorlázás komoly fizikai és pszichológiai megterhelést jelent. Ráadásul még az idővel is versenyezniük kell, legfeljebb 48 óra áll rendelkezésre a táv teljesítésére. A leggyorsabban kerülő vitorlás árbocán viselheti az ezt jelképező, elismerő kék szalagot. A jelenlegi rekord 7 óra 13 perc, amelyet 2014-ben állított fel egy high-tech, kétárbocos katamarán.

Az 1934 óta megrendezett versenyen különböző hagyományok alakultak ki, például ilyen az is, hogy a versenyre mindig azon a júliusi hétvégén kerül sor, amely legközelebb van a holdtöltéhez. A rajt pedig változatlanul mindig reggel 9 óra. A regisztráció és részletek ide kattintva érhetők el.

júliusi programok

GIN & JAZZ @ Westend Tetőkert | 07.14 – 07.17. | díjmentes

Budapest egyik legfrekventáltabb helyén, mégis nyugodt környezetben várja látogatóit a gin és jazz ünnepe. A Westend Tetőkertjében koncertek, különleges ginek, finom ételek, remek hangulat és érdekes várják a látogatókat, minden nap déltől éjfélig.

Művészetek Völgye Fesztivál 2022| 07.22. – 07.31. | belépős

Látogass el Kapolcsra, Taliándörögdre és Vigántpetendre, és tölts pár napot művészettel körbevéve, koncertekkel, színházi előadásokkal, irodalmi estekkel, közösségi programokkal, interaktív játékokkal és új udvarokkal.

A Művészetek Völgye Fesztivál tökéletes a nagyobb társaságok, különböző ízlésű csoportok, korosztályok számára, hiszen összművészeti fesztiválként több, mint 30 programhelyszínt kínál, színházzal, irodalommal, koncertekkel, újcirkusszal, kiállításokkal. A helyiek aktívan bevonódnak a fesztiválba, a települések intézményei is átalakulnak ezekre a napokra, például koncerthelyszínné változik az óvoda udvar vagy épp színház lesz a közösségi ház. Igazi kincskeresés felfedezni a programhelyszíneket.

A Művészetek Völgye Fesztivál igazán összeköt, a gyönyörű helyszínen kicsit megáll az idő és igazán ki lehet szakadni a hétköznapokból. A belépőket július 8-ig még kedvezményesen lehet megvásárolni.

Balaton-átúszás 2022 Révfülöp-Balatonboglár | 07.23. | nevezési díj

Hazánk egyik legnagyobb tömegsport rendezvénye a Balaton-átúszás, amelyet idén 40. alkalommal rendeznek meg. Bárki rajthoz állhat és szabadon választott úszásnemben teljesítheti az 5,2 vagy a 2,6 kilométeres távokat. A rajt 2022.07.23-án délelőtt, 8-12-ig történik, ha az időjárás is engedi. Természetesen a biztonság az első, az úszóknak úszófolyosót alakítanak ki és rengeteg vitorlás és kishajó kíséri őket. A 07.20-ig előnevezett résztvevők egyedi emblémázott pamutpólót kapnak, így érdemes minél hamarabb jelentkezni!

A júliusi programok során találkozz velünk is a következő események egyikén! Kísérd figyelemmel a weboldalunk Eseményeink fülét, ahol minden információt megtalálsz.

Érdekesnek találtad a júniusi programok cikket? Tarts velünk következő blogbejegyzésünkben is!

No Comments

Post A Comment