Hogyan igyál elég vizet? – Itt a megoldás!


Nyáron a meleg miatt sokkal könnyebben visszük be a megfelelő víz mennyiségét, télen viszont sokaknak problémát okoz a napi 1-1,5 liter fogyasztása is. Sajnos, ha nem iszol eleget könnyen fáradt és levert lehetsz, ráadásul erős fejfájást is tapasztalhatsz. Sőt, valakinek még a bőre is jelez, ha nem sikerül tartani a napi 2 liter folyadékot.

Korábban írtunk már a folyadékfogyasztás fontosságáról, és azt is összegyűjtöttük, hogy milyen italokat érdemes választani. Eheti blogbejegyzésünkben tippeket hoztunk, amivel a téli időszakban is egyszerűbbé teheted a folyadékfogyasztást.

1. Emlékeztető appok

Nagyon sok letölthető emlékeztető app áll ma már rendelkezésünkre, amelyek több módon, hanggal, rezgéssel jelzik, hogy mikor igyunk. „Water Drink Reminder” módon érdemes rákeresni. Elképesztően hasznos, beállíthatod a vízfogyasztási célt, a pohár méretét, a riasztás kezdő időpontját – így nem riaszt hétvégén is korán reggel – és az emlékeztetések között eltelt időt. Ráadásul vannak nagyon aranyos appok, a Plant Nanny – Water Tracker appban például egy kis növényt kell öntözni, ne hagyd elhervadni! ?

2. Ízesített víz

Nehéz 2-2,5 liter víz elfogyasztása, főleg, ha még az ennél jóval kevesebb mennyiséggel is küszködsz. Azonban, ha gyümölcsöket szórsz a vízbe, átveszi az ízét és természetesen édesebb lesz. Ezt megteheted egy sima kulacsban, kancsóban is, de ha zavarnak a gyümölcs rostjai, darabkái, akkor szerezz be egy infúziós kulacsot! Így tényleg csak az íze oldódik a vízbe, később pedig könnyedén kiszedheted a palackból.

Ha éppen nincs erre időd, akkor válaszd az ízesített, vitamin water italokat. A Veroni vitamin water frissítő és különleges piros szőlő-gránátalma, citrom-narancs és narancs-citromfű ízével feldobja a hétköznapokat, segít a folyadékpótlásban és közben rengeteg – B3, B5, B6, Biotin, B9, B12, Magnézium, L-karnitin – vitamint vihetsz be a szervezetedbe.

3. Kulacs, szívószál

Amikor kulacsból iszol, sokkal könnyebb nagyobb mennyiségeket inni. Látod magad előtt a kijelölt célt, ha pedig magad mellé teszed az asztalodon, azon kaphatod magad, hogy folyamatosan csak kortyolgatod. Kipróbáltuk! Nekünk egy nagy kancsó vált be a legjobban, amiben benne van a teljes napi adag, így mindig látni, hogy mennyi van hátra, ami nagyon motiváló.

Amikor erre nincs lehetőséged, akkor ragadj meg egy szívószálat, mert azzal sokkal nagyobb kortyokat lehet inni! Léteznek ma már környezetbarát megoldások is, például a bambusz-, üveg- vagy a fém szívószál. Mi kipróbáltuk a bambusz- és az üveg szívószálat is! Eredmény:

A bambusz szívószál szuper, de csak vízhez, a gyümölcslevek ízét könnyedén átveszi és elszíneződik. Nekünk az üveg szívószál vált be a legjobban, nem zavaró az üveg anyaga és minden folyadékhoz használható. Plusz pont, hogy a mosogatógép is szuperül elmosta amikor nem volt kedvünk mosogatni. Könnyedén beszerezhető, mi egy DM üzletben vásároltuk kb. 1000 forint volt 5 darab és tisztító fej is járt hozzá.

4. Plusz 1 pohár víz stratégia

Minden ital esetében ellenőrizzük le az ozmolitást, ugyanis az európai szabályok szerint a gyártók izotóniás italként forgalmazhatják termékeiket 250-350 mOsm/kg között.

Igyál mindig plusz 1 pohár vizet, ha alkoholt, kávét vagy teát iszol. Továbbá igyál minden étkezés – és sportolás – előtt és után is 1 pohár vizet. Sőt akkor is igyál 1 pohár vizet, ha éhesnek érzed magad, és csak snackre vágysz! Ez azért fontos, mert az agyunk sokszor éhségérzetet társít a szomjúság mellé. Ha ezeket a tevékenységeket társítod az ivással, könnyebben automatikussá válik.

Reméljük bejegyzésünk segítet abban, hogy megtaláld a számodra megfelelő módszert!

Érdekesnek találtad a cikket? Tarts velünk következő blogbejegyzésünkben is!

Forrásaink

Menny vizet kellene valójában innunk?

No Comments

Post A Comment