Elviselhetetlen az óraátállítás? 3 tipp, amivel megkönnyítheted!


Nehézséget okoz az óraátállítás utáni visszarázódás? Bejegyzésünkben összegyűjtöttünk pár egyszerűen bevethető tippet, amik segítségedre lehetnek a hétköznapokban.

Rendszeres alvás

A rendszeresség a nyugodt alvás egyik kulcsa. Érdemes minden este ugyanakkor lefeküdni. Ha igazán biztosra mennél, iktass be egy elalvás előtti rutint is, ami segíti a szervezet alvásra hangolódását. Ezáltal pihentetőbb, nyugodt alvásban lehet részed az óraátállítás ellenére is. Ugyan gyakrabban gondolunk rá, de a reggeli rutin és a nagyjából megegyező időpontokban ébredés hasonlóan fontos, mint az esti. Pár hét után észleled majd a rendszeresség pozitív hatásait, kipihentebb, nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb lehetsz.

Vitaminok

A vitaminok pótlása nagyon fontos ebben az időszakban, természetesen nem csak az óraállítás miatt. Tombolnak az őszi vírusos megbetegedések, így ilyenkor végképp érdemes mindent megtenni annak érdekében, hog egészségesen megússzuk a járványos időszakot. Éppen ezért a C-vitamin és a magnézium pótlása a legfontosabb, a C vitamin támogatja az immunrendszert, a magnézium pedig segíteni fog a nyugodtabb alvásban is. Emellett ne feledkezz meg arról, hogy már nem süt olyan erősen a nap, így a D-vitamin pótlása is elengedhetetlen. Mindenkinek szívből ajánljuk a rengeteg gyümölcs és zöldség fogyasztását, valamint jó minőségű vitaminokat, azonban a maximális vitaminbevitel érdekében remek kiegészítő a Veroni active vitamin water termékcsalád. A könnyed, ízletes üdítőital B3, B5, B6, B7, B9, B12, C és D vitaminokat tartalmaz. A 700 ml-es kiszerelésnek köszönhetően még hidratál is!

óraátállítás

Sport

A mozgás fontosságát nem győzzük kihangsúlyozni! Az alvási nehézségek nagyrészt a mozgás hiányából / nem megfelelő minőségéből adódnak. Amennyiben alapvetően is nehézséget okoz a mozgás, érdemes 4-5 órával alvás előtt időzíteni, így kellőképpen elfáradsz majd. Fontos, hogy megtaláld a mozgásformát, ami lefáraszt, mégis ellazít és szívesen végzed, máskülönben könnyedén alábbhagy a kezdeti lelkesedés.

Számos kérdésed van a legfontosabb vitaminokról? Olvasd el korábbi bejegyzésünket: 7 vitamin, ami elengedhetetlen a hideg őszi időben

Érdekesnek találtad a cikket? Tarts velünk következő blogbejegyzésünkben is!

Gyártói weboldal

No Comments

Post A Comment