Augusztusi programajánló, a legjobb nyárzáró programokkal!


Eljött az augusztus is és lassan elrepül a nyár. Bejegyzésünkben összegyűjtöttük a legjobb nyárzáró programokat, szokás szerint fiatalok – idősek, felnőttek – gyerekek is találnak kedvükre valót. Programajánlóink mindig nagy sikert aratnak, ezért elhoztuk Nektek a legjobb augusztusi programok gyűjteményét is. Az augusztusi programok listája természetesen nem teljes, még rengeteg lehetőség vár kis hazánkban.

Iparművészeti Múzeum: Opus 735 kiállítás | egész augusztusban | belépős

Idén 150 éves az Iparművészeti Múzeum, ahol egész augusztusban megtekinthető az Esterházy család megrongált műkincseiből álló kiállítás. A műtárgyak a II. világháborúban súlyosan megsérültek, vagy teljesen megsemmisültek. A rendhagyó kiállítás ezen restaurált roncsokból mutat be válogatást. A kiállítás az épület üvegcsarnokában kapott helyet.

Moonshot Party Run | minden szerdán | díjmentes

Szeretsz futni és élvezed a társaságot? Motivál a közös futás? Akkor biztosan ott a helyed a MOONSHOT Party Run eseményén! A futás és a buli kombinációja, zenével és jó társasággal. A csapat minden szerdán a budapesti, 5. kerületi AYCM iroda elől indul. Gyűjtsd a kilométereket és irány a Hold!

Borpiknik Westend Tetőkert | 08.04. – 08.07. | díjmentes

A Westend Borpiknik hazai borokkal, koncertekkel, finom ételekkel és rengeteg élménnyel vár augusztus 4-7 között. Magyar borászatok és kézműves manufaktúrák termékeit, italait ismerheted meg, így mindenképp érdemes ellátogatni, akár új kedvencekre akadhatsz. A program szinte már-már hagyomány a nyár utolsó hónapjában, remek kikapcsolódási lehetőség.

augusztusi programok

Állatkerti Fesztivál | 08.04. – 08.07. | belépős

Az Állatkerti Fesztivál első alkalommal kerül megrendezésre, és 3 napon át tartanak a családi programok, vezetett séták, előadások, koncertek. A fesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykert születésnapjához kapcsolódóan kerül megrendezésre. Napközben családi programok várhatóak, ahol a gyerekek és családok együtt kikapcsolódhatnak, például papírmerítés, fotószínház, kvízjáték és kézműves foglalkozások. A felnőtteknek érdekesebb programot jelenthetnek a vezetett séták, ahol megismerkedhetünk a kert történelmével, műemlék épületei érintésével. A programokat koncertek színesítik, napközben gyermekkoncertekkel készülnek, esténként pedig élő nagykoncertekkel várják a látogatókat., mint a Lilium zenekar, Paulina és az Ivan & The Parazol. A programok a Fővárosi Állat- és Növénykertbe szóló belépőjeggyel, éves bérlettel és 4 évszakos bérlettel látogathatóak. A fesztivál ideje alatt az Állatkert 9-22-ig tart nyitva.

SUP Budapest: Hullócsillagtúra

A szokásos augusztusi csillaghullást feldobhatod egy kis evezéssel! A SUP Budapest csapatával a naplementében evezhettek ki az Egyfás-szigetre, ahol tűzrakást, szalonnasütést követően kémlelhetitek megállás nélkül az eget. Természetesen arra is van lehetőség, hogy az egész éjszakát a szabad égbolt alatt töltsétek. Fej- vagy zseblámpával érdemes készülni, a felszerelést, a mentőmellényt és a szalonnasütés alapanyagait a szervezők biztosítják.

Hullócsillagok éjszakája a Svábhegyi Csillagvizsgálóban | 08.11. – 08.13. | belépős

Inkább egy csillagvizsgálóból csodálnád a híres Perseidák meteorraj átsuhanó hullócsillagait? A Svábhegyi Csillagvizsgálóban három estén át gyönyörködhetünk a hullócsillagokban. A híres égi jelenség megfigyelése mellett valódi meteoritokat vizsgálhatunk meg mikroszkóppal, sőt, kézbe is vehetjük őket. Továbbá megcsodálhatjuk a Holdat és a Szaturnuszt, míg a kupolában található távcsőóriással a látványos Gyűrűs-ködöt vehetjük szemügyre. A jegyek a svabhegyicsillagvizsgalo.hu oldalon vásárolhatók.

Esti séták az Állatkertben | 08.10. és 08.25. | belépős

Augusztusban két alkalommal, 10-én és 25-én különleges programmal várja a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykert. Éjszakai sétákon lehet részt venni, ami este fél hétkor indul és nagyjából háromórás, kalandokkal és állatbemutatókkal teli élményre számíthatnak a jelentkezők. A séta során a szakvezetők többek között betekintést nyújtanak a kulisszák mögötti titokzatos világba, valamint olyan épületek ajtajait is feltárják, melyekbe rendes körülmények között a dolgozókon kívül más nem léphet be.

augusztusi programok

Mesterségek Ünnepe | 08.19. – 08.21. | díjmentes

Idén 36. alkalommal kerül megrendezésre az ország legnagyobb népművészeti fesztiválja, a Mesterségek Ünnepe. A Budai Várban közel ezer hazai és külföldi kézművest ismerhetünk meg. Minden évben kiemelt témával és díszvendéggel készülnek a szervezők, idén a kiemelt téma a faművességhez kapcsolódó mesterségek és Dél-Korea a rendezvény díszvendége.

Művészetek Völgye Fesztivál 2022| 07.22. – 07.31. | belépős

Különleges összművészeti fesztiválon vehetünk részt Kapolcs, Taliándörögdre és Vigántpetendre településein. A Művészetek Völgye Fesztiválon művészettel körbevéve, koncerteket, színházi előadásokat tekinthetünk meg, emellett várnak az irodalmi estek, közösségi programok és interaktív játékok. A nagyobb, különböző ízlésű társaságok számára is garantált a szórakozás, hiszen több, mint 30 programhelyszín várható.

A Művészetek Völgye Fesztivál tökéletes a nagyobb társaságok, különböző ízlésű csoportok, korosztályok számára, hiszen összművészeti fesztiválként több, mint 30 programhelyszínt kínál, színházzal, irodalommal, koncertekkel, újcirkusszal, kiállításokkal. A helyiek is aktívan bevonódnak a fesztiválba, a települések intézményei átalakulnak ezekre a napokra, például koncerthelyszínné változik az óvoda udvar vagy épp színház lesz a közösségi ház. A gyönyörű helyszíneken kicsit megáll az idő és igazán kiszakadhatsz a hétköznapokból.

VI. Belvárosi Sörfesztivál | 08.30. – 09.04. | díjmentes

Budapest egyik kedvenc fesztiválja a Belvárosi Sörfesztivál, ahol az ország legjobb sörfőzdéi kiváló nemzetközi kínálattal kiegészülve települnek ki a Szabadság térre. A sörkedvelőket több mint 250 féle sör várja, természetesen számos kézműves különlegességet kóstolhatunk. A tökéletes nyári estkéhez hozzájárulnak a remek ételek és a válogatott szuper koncertek. A belépés idén is díjmentes, a koncerteket is ingyen látogathatják a résztvevők!

A júliusi programok során találkozz velünk is a következő események egyikén! Kísérd figyelemmel a weboldalunk Eseményeink fülét, ahol minden információt megtalálsz.

Érdekesnek találtad a júniusi programok cikket? Tarts velünk következő blogbejegyzésünkben is!

No Comments

Post A Comment