A legszebb őszi kirándulóhelyek 2022-ben


Beköszöntött a szeptember, hamarosan eljön az őszi kirándulás ideje. A gyönyörű őszi színekben pompázó erdőket kár kihagyni, remek szabadtéri programokat lehet csinálni! A kirándulás, biciklizés, nordic walking vagy akár a hegymászás során igazán átjárhat az őszi hangulat és közel kerülhetsz a természethez. Bejegyzésünkben elhoztuk a 3+1 tökéletes őszi kirándulóhelyek listáját.

Makói lombkorona-tanösvény

A lombkorona-tanösvény teljesen egyedi kirándulási élményt nyújt. A makói lombkoronasétány egyedi kivitelezésű, különleges sétány, amely a 18 méter magas hagyma alakú tornyáról lett híres. A sétány 191 méter hosszú és 9 méter magasan helyezkedik el. A tanösvény 10 szakaszán különböző információkat tudhatsz meg a helyi növényekről, madarakról és erdei állatokról. A sétány 600 forintos belépőjeggyel látogatható, érdemes figyelni a nyitvatartási időre, ami évszakonként eltérhet, de általánosságban 10:00 – 16:00 között nyitva van a tanösvény minden nap.

Gemenci erdő

A csodálatos Gemenci-erdő mindenképp helyet kap a legszebb őszi kirándulóhelyek listáján, nemzetközi szinten is kiemelkedő természeti érték, hiszen Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdeje. A kis szintkülönbség miatt lassú a Duna folyása és számos sziget, holtág alakult ki. A vadvíz és az egyedülálló gímszarvas állomány, a vaddisznók, rókák, vidrák és az őzek közelsége, valamint a jellegzetes növényvilág különleges hangulatot teremt. A gemenci erdőben még rétisast vagy feketególyát is elcsíphetünk!

Számos tanösvényből választhatsz, hiszen gyalogos, kerékpáros és vízi ösvények is kialakításra kerültek. A legtöbb túra a Pörbölyi Ökoturisztikai Központból indul, ide érkezik meg a gemenci kisvasút is.

Bakonybél, Hubertlaki-tó

A Hubertlaki-tó, másnéven a bakonyi Gyilkos-tó igazán érdekes őszi kirándulóhely. Bakonybél közelében az erdő gyönyörű, órákon át barangolhatunk, mire rátalálunk a Gyilkos-tóra. A tó, a neve ellenére hihetetlenül békés, csendes és kellemes, madárcsicsergős kirándulóhely. Nevét a tóból kiálló, a víztükröt megszakító elárasztott fák csonkjairól kapta, hiszen a mélyből kinyúló kezekre emlékeztetnek. A közelben megtekinthető továbbá a vadászház, ahol egykor a hubertlaki vadászkastély állt.

őszi kirándulóhelyek
Forrás: bakonybel.hu

Drégely vára

Drégely vára gyakran lemarad a legszebb őszi kirándulóhelyek listájáról, pedig garantáltan kiérdemelte a helyét! A Börzsöny északi részén áll 444 méter magasan, egy vulkanikus szikla csúcsán. A vár keletkezésének pontos dátuma máig kérdéses, az biztos, hogy a tatárjárás után kezdték el építeni, és a 14. század elején már állt. Hősies története szerint 1552-ben Szondy György várkapitány és maroknyi katonája ebben a várban tartóztatta fel a hatalmas török sereget négy teljes napon át. A környező erdők csodálatos színekben pompáznak ősszel, az aranysárga és a barna minden árnyalata megjelenik a fákon.

A kirándulások során ne felejts el magaddal vinni egy Veroni frissítőt! A vitaminvíz és az izotóniás ital is remek kiegészítője az aktív pihenésnek. Hidratálás a fő cél? Válaszd a Roko limonádékat frissítő citrom-lime és citrom-menta-feketeberkenye ízben!

A szabadtéri edzés a kedvenced? Összegyűjtöttük Budapesten az 5+1 legjobb szabadtéri kondiparkot, válogass kedvedre!

Érdekesnek találtad a cikket? Tarts velünk következő blogbejegyzésünkben is!

Gyártói weboldal

No Comments

Post A Comment