7 vitamin, ami elengedhetetlen a hideg őszi időben


Hivatalosan is beköszöntött az ősz, ami híres a heves zivatarokról, egy pillanat alatt változó időjárásról és a hűvös szelekről. Persze megvan az ősz szépsége is, már ha csak a természetet is nézzük, ami csodálatos sárgásbarna ruhát ölt. Ahhoz, hogy betegségek nélkül élvezhessük ezt a gyönyörű évszakot, érdemes vitamin segítségével felkészíteni az immunrendszerünket.

A vitaminok a megelőzés mesterei, segítségükkel a szervezet megerősödik és elkerülhetjük a különböző vírusos megbetegedéseket és megfázásokat. Azonban az erősebb immunrendszer érdekében bizonyos vitaminok elengedhetetlenek. Bejegyzésünkben összegyűjtjük, hogy mire érdemes beruházni.

C-vitamin

A C- vitamin az igazi turbó az immunrendszer számára, kulcsfontosságú! Mivel vízben oldódik, így a bevitelére minden nap ügyelni kell. Növeli az ellenálló képességet és esetleges megbetegedés esetén felgyorsítja a regenerálódást és a gyógyulási időt. Ellenben, ha elhanyagoljuk a szedését, sokkal fogékonyabbak lehetünk a fertőzésekre és a szezonális vírusokra.

A C-vitaminhoz könnyen hozzájuthatunk friss zöldségekből, gyümölcsökből és gyógynövényekből, mint a citrusfélék, a paprika, kelkáposzta, spenót vagy a csipkebogyó. A körte és karambola ízű Veroni active vitamin water a guarana mellett C és D vitaminokat is tartalmaz. A guarana koffeintartalmának köszönhetően igazi energiabomba!

E-vitamin

Az E-vitamin szintén erős antioxidáns, jelenleg 8 típust tartanak számon összesen. Sokan csak „szépségvitaminként” ismerik, azonban ennél jóval jelentősebb feladatot tölt be a szervezetünkben. Kiemelt szerepet lát el az őszi szezonális fertőzések elkerülésében! A sokat stresszelők nagy örömére hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez is.

Főleg növényi olajokban, magvakban és zöld levelesekben található meg, mint a búzacsíra olaj, szójaolaj, napraforgómag, mandula, mogyoró, mogyoróvaj, spenót, tök, piros kaliforniai paprika, mangó és avokádó.

Az E-vitamin napi javasolt bevitele 12 mg. Mivel zsírban oldódik, ezért ügyelni kell az adagolás betartására. A zsírban oldódó vitaminok nem ürülnek ki olyan könnyedén a szervezetből, a vízben oldódó vitaminokkal ellentétben túladagolás is felléphet.

A-vitamin

Az A-vitamin kiemelt szerepet játszik a hámsejtek megújulásában és a bőr regenerálódásában. Könnyen kipirosodik vagy kirepedezik a bőröd? Az A-vitamin lehet a megoldás a problémádra! Emellett számos folyamatban részt vesz, mint a fertőzés elleni küzdelem, a vas anyagcsere és a látás fenntartása.

A szervezet is képes előállítani a bevitt béta-karotinból (megtalálható például a sárgarépában vagy a sütőtökben), azonban ennek a hatékonysága alacsonyabb. Napi javasolt bevitele: 800 μg. Hiánya farkasvaksághoz és maradandó látáskárosodáshoz vezethet. Mivel szintén zsírban oldódik, így túladagolható, 200 mg fogyasztása esetén, hányingert, hasmenést, fejfájást és zavartságot okozhat.

vitamin

B-vitamin

A B-vitaminok hozzájárulnak a méregtelenítéshez, valamint az idegrendszer és emésztés egészségének működéséhez. Számos B vitamin van, közösen fejtik ki a hatásukat, ezért általában együtt fordulnak elő bizonyos élelmiszerekben és táplálékkiegészítőkben is.

Vízben oldódik, így fontos ügyelni a napi bevitelre. Természetes módon megtalálhatók például a vöröslencsében, csirkemájban, babban lazacban, tojásban, céklában, gesztenyében is. A Veroni active vitamin water és a Veroni active isotonic termékek együttesen tartalmazzák a B-vitaminokat. Sokaknak nehézséget okoz a vitaminbevitel és a folyadékpótlás, a Veroni italok mindkettőben támogatják a szervezeted.

D-vitamin

A D-vitamin elengedhetetlen a csontok és az izmok megfelelő működése szempontjából. Emellett segíti a kalcium és a foszfor felszívódását és megerősíti az immunrendszert. Természetes úton a napfényből érkező UV-B sugárzás hatására képződik az emberi bőrben, azonban ősszel csökken a napsütéses órák száma, így egyre kevesebbet állít elő a szervezet. Sajnos sokan nem fordítanak kellő figyelmet a vitaminbevitelre, ebből is adódik, hogy szinte a magyar lakosság fele D-vitamin hiánnyal küzd, amely akár csontproblémákat is okozhat.

Érdemes legalább ősztől nyárig vitaminok formájában pótolni, a felnőttkorban ajánlott mennyiség napi 3000 NE. Zsírban oldódik, így a D-vitamin is túladagolható, ami kórosan magas kalcium szinthez vezethet. A körte és karambola ízű Veroni active vitamin water a guarana mellett C és D vitaminokat is tartalmaz. A guarana koffeintartalmának köszönhetően igazi energiabomba!

Magnézium és Kalcium

A magnézium és a kalcium is fontos szerepet játszik az izomműködésben, a kalcium az izmok összehúzódásáért, míg a magnézium az izmok ellazulásáért felel. A magnézium és a kalcium tökéletes páros, együtt kihozzák egymásból a legjobbat, így érdemes a kettőt együtt szedni. Együttesen elősegítik az erek és a belső szervek falának megerősödését és a szívizmok működését. Optimális esetben kétszer annyi kalciumot kell szedni, mint magnéziumot. A citrom és narancs ízű Veroni active vitamin water magnéziumot is tartalmaz a szelén mellett, együttesen segítik az energikus és kiegyensúlyozott állapot elérését.

Rendeld meg a kedvenc Veroni termékeidet a Foodpandáról! Ide kattintva eléred az útmutatónkat, ahol segítünk a teljes rendelési folyamatban!

Érdekesnek találtad a cikket? Tarts velünk következő blogbejegyzésünkben is!

Gyártói weboldal

No Comments

Post A Comment