4+1 nélkülözhetetlen sporteszköz otthoni edzéshez



A sporteszközök tárháza végtelen, ha laikusként bemész egy sportboltba vagy szétnézel a neten, akkor a temérdek eszközből nagyon nehéz kiszűrni, hogy mire is van szükséged valójában. Ráadásul, ha ezzel megvagy, akkor a típus és sokszor a márka sem mindegy. Nézzük meg alaposabban, hogy egy-egy sporteszköz mi célt szolgál és mire éri meg beruházni.

Miért jó a sporteszköz használata?

A megfelelően kiválasztott sporteszköz fokozza az edzések hatékonyságát, valamint fejleszti a koncentrációs készséged. Emellett segíti a fejlődésed mérését is, hiszen idővel nagyobb ellenállású eszközökre vagy nagyobb súlyokra lesz szükséged. Nem utolsó sorban a különböző eszközök színesebbé és változatosabbá teszik az edzéseidet. Így sokkal kevésbé unod el a gyakorlatokat, több lehetőséged van variálni a feladatokat is. Ne feledd, az a legfontosabb, hogy élvezd az edzéseket!

Mivel az edzőtermekben minden eszköz a rendelkezésedre áll, ezért bejegyzésünkben olyan eszközöket gyűjtöttünk össze, amelyeket érdemes beszerezni az otthoni edzésekhez.

Súlyok

Ha csak egy dolgot választhatsz, akkor mindenképp valamilyen típusú súlyt válassz. A súlyok jelentősen megnövelik az edzések hatékonyságát, segítségükkel majdnem kétszer annyi kalóriát égethetsz el egy edzés alatt. Továbbá hozzájárulnak az izmok szebb és gyorsabb fejlődéséhez. Egészséges is, ugyanis a súlyok segítségével biztosan egyenlő terhelést biztosítasz a test mindkét oldalának, valamint fejleszted az állóképességedet is. A kézi súlyzó elsőre mindenkinek jó választás lehet, érdemes akkorát választani, amellyel legalább 2 sorozatot el tudsz végezni a gyakorlatokból, kezdőknek ez általában 2-3 kg. Később érdemes lehet viselhető tépőzáras súlyokat is beszerezni.

sporteszköz

Ugrókötél

Nem is gondolnánk, hogy ez az általánosan gyermeki játék igazi sporteszköz és hatalmas szerepe van az izmok fejlesztésében. Azt sokan tudják, hogy az ugrálás fejleszti az állóképességet és a koordinációs készséget, valamint az aerob edzésekhez hasonlóan erősíti a szív- és érrendszert is. Azonban azt már kevesebben, hogy számos izomcsoportot megmozgat, a lábakat, a hátat, a hasizmot, a váll és a karizmokat – mindezt ízületeket kímélő módon. Egészítsd ki az edzésed az ugrókötelezéssel, hiszen nem igényel edzőt vagy drága terembérletet, gyorsítja a fogyást, és rendkívül olcsó sporteszköz.

Gimnasztikai labda

Remek segítséget jelent a nyújtó, erősítő és egyensúlyfejlesztő gyakorlatokban. A megfelelően kiválasztott labda erősíti a hát és a has izmait. Nagyon fontos, hogy a megfelelő labdát válaszd, így rendelés előtt mindenképp mérd meg a magasságod. Magasságonként a következőképp ajánlják a labdákat:

·   154 cm, vagy alacsonyabb: 45 cm-es labda

·   155-159 cm: 55 cm-es labda

·   160-173 cm: 65 cm-es labda

·   174-195 cm: 75 cm-es labda

Viszont természetesen mindig vannak kivételek. Amennyiben a testmagasságodhoz képest kifejezetten hosszú lábaid vannak, mindenképp válassz nagyobb labdát. Továbbá, ha elsősorban nyújtásra vagy jóga gyakorlatokhoz használod majd a labdát, akkor szintén érdemes nagyobb labdára beruházni.

A megérkezett labdát ne fújd túl, ügyelj a megfelelő keménység beállítására. Ezt úgy tudod ellenőrizni, hogy üléskor a térdnek a lábszárral bezárt szögének nagyjából 95-110° kell lennie, ezt akkor éred el, ha a combod enyhén lejt.

Gumiszalagok

A gumiszalag fokozza az edzéseid hatékonyságát, visszatartása miatt nagyobb erő kifejtésére késztet. Egy megfelelően felhelyezett szalag stabilan tart, ezzel támogatva a gyakorlat helyes kivitelezését. Az egyszerű gumiszalagok is megfelelnek a célnak, de ügyelj a minőségre, mert az olcsóbb verziók gyakran csúszkálnak. Amennyiben magasabb szintre helyeznéd a szalagok használatát, válaszd a CLX-et, ami innovatív módon 11 hurokkal van felruházva. A hurokban rögzítheted a kezed és a lábad (akár egyszerre is), így stabilan tart és egyszerre edzheted az alsó- és felső testedet egyaránt!

Felfüggesztéses tréner

Elkötelezett vagy az otthoni edzés mellett? Szerezz be egy felfüggesztéses trénert is! Az eszköz különlegessége, hogy a saját tested ellenállását használja az izmaid fejlesztésére és formálására. Egy fali rögzítővel egyszerűen és biztonságosan felhelyezhető és azonnal használható.

Jól jönne a segítség az otthoni edzés terén? Kattints ide! Ha pedig tetszett a cikk, akkor tarts velünk következő blogbejegyzésünkben is!

Gyártói weboldal

No Comments

Post A Comment