5 egészséges újévi fogadalom, amit könnyen be is lehet tartani!


Szilveszter napján sokan teszünk újévi fogadalmakat, amelyeket sokszor már az első héten megszegünk és nem tartunk be. Mint tudjuk, újévi fogadalmat tenni nem túl nehéz, azonban betartani annál inkább. Azonban nagyon fontos, hogy elhatározzuk magunkban azt, hogy valóban szeretnénk-e változtatni bizonyos szokásainkon, viselkedésünkön vagy sem. Amennyiben igen, akkor a mai blogunk a segítségedre lesz, hiszen összegyűjtöttünk 5 olyan újévi fogadalmat, amit könnyen be is lehet tartani.

MINŐSÉGI ALVÁS

A megfelelő mennyiségű és a minőségi alvás nagyon fontos az egészség szempontjából, és erre szerencsére könnyen oda is tudunk figyelni. A testünk számára meghatározó az éjfél előtti alvás. Ezekben az órákban sokkal pihentetőbben alszunk. Ügyelj arra, hogy ne aludj túl sokat sem, mert felborítja a bioritmusodat. A maximum 7-8 óra ideális, igazítsd a biológiai órád a naphoz és kelj korán.

ÚJ HOBBI

Ha úgy érzed, hogy az előző évben kicsit több időt töltöttél a TV előtt, mint szerettél volna, akkor itt az idő a változtatásra. Sokunk újévi fogadalma volt, hogy belekezdünk valami újba 2023-ban, ha te is hasonlót ígértél meg magadnak, és szeretnéd is betartani, akkor válassz magadnak egy új hobbit, vagy a régit űzd gyakrabban. A hobbiknak számos pozitív hatása van, mind szellemileg, mind fizikailag. Segíti a pihenést és a feltöltődést, de ezzel szemben segíti levezetni a stresszt és új kihívások elé állít egyaránt.

VITAMINOK FONTOSSÁGA

A szervezet teljes vitamin, ásványi anyag és nyomelem szükségletének fedezéséhez érdemes vitaminokat szedni. A D vitamin, C vitamin, Magnézium és a B-vitaminok nélkülözhetetlenek, ezeknek a pótlására fordíts kiemelt figyelmet. Korábbi blogbejegyzésünkben írtunk a télen nélkülözhetetlen vitaminokról, ez remek kiindulópontot adhat, ide kattintva el tudod olvasni.

MEDITÁLÁS

Szerencsére napi 20 perc meditáció már elegendő ahhoz, hogy kifejtse a jótékony hatását. Kezd vagy zárd a napot egy kellemes meditációval, a tested biztosan meghálálja. A meditáció gyakorlása minden szinten hat – a testünkre, elménkre és az érzelmeinkre is.

SPORTOLÁS A SZABADBAN

A téli időszakban is remekül tud esni egy kirándulás, séta, futás vagy egy korcsolyázás. Azonban érdemes betartani néhány óvintézkedést a szabadtéri téli edzéshez, mint például a réteges öltözködés fontossága, az időjárás ellenőrzése és a bemelegítés. Amennyit időt csak tudsz, tölts a szabadban a friss levegőn– adj lehetőséget a szervezeted feltöltődésére. Az oxigéndús levegő javítja a koncentrációs képességed.

Te milyen újévi fogadalmakat gyűjtöttél össze? Tudj meg többet a Veroni sportitalokról ide kattintva!

Érdekesnek találtad a cikket? Tarts velünk következő blogbejegyzésünkben is!

Gyártói weboldal

No Comments

Post A Comment