3+1 gyors edzés ötlet az ünnepek alatti időszakra


Természetesen az ünnepek alatt érdemes a pihenést előnyben részesíteni, azonban vannak, akik különböző okok miatt ilyenkor sem szüneteltetik a mozgást. Ennek lehet egészségügyi oka, valamilyen kitűzött cél, vagy akár csak a mozgás szeretete is. Nos biztosan tudjátok, hogy vendégségben, vagy rokonlátogatások közepette nem egyszerű megoldani az edzést. Ezért bejegyzésünkben hoztunk néhány 15 perces gyors edzés ötletet, amire lehet, hogy korábban nem is gondoltál!

Sétálj minél többet!

Az ünnepek alatt is számos lehetőség adódik a sétára. Tökéletes egy kellemes séta a rokonokkal a nehéz ebéd után, de a reggeli vagy esti séta egyedül is kellemes feltöltődést jelent. Ráadásul ha házi kedvencünk van, már-már kötelező a séta, persze ez általában több, mint 15 perc. A gyaloglás apróságnak tűnik, ám már napi 15 perccel remekül szinten tarthatod az izmaidat és a testedet az ünnepek alatt is, amíg minden vissza nem tér a szokásos kerékvágásba.

Otthoni edzés

Rengeteg otthoni edzésről szóló videó van fent a neten, ami akár 15 perces edzéseket is ajánl, eszközök nélkül. Tökéletes napindító, a telefonodon kívül nincs másra szükséged. Ne feledkezz meg a bemelegítésről és a nyújtásról, mert súlyos sérüléseket okozhatsz magadnak! Arról nem beszélve, hogy mennyire egészségtelen merev ízületekkel sportolni. Továbbá tapasztalatból tudjuk, hogy a megfelelő videó kiválasztása sok időt el tud venni, ezért érdemes még az ünnepek előtt kiválasztani a kedvenc videóidat, amiket majd elvégzel a sűrűbb napokon.

Egy gyakorlatot mi is hoztunk Neked, reméljük elnyeri a tetszésed. Támaszd a falnak a hátad, hajlítsd be a térded derékszögben és helyezkedj el ülő pozícióba. Tartsd a gyakorlatot 10×1 percig, fél perces pihenőkkel. A gyakorlat segít a comb és a fenék izmainak erősítésében, valamint az állóképesség növelésében.

gyors edzés ötlet

Kerti programok

A kertes házban élők nagyon jól tudják, hogy a kert mindig tartogat munkát. Állandóan van mit csinálni és sosincs teljesen készen. Éppen ezért még ha a hólapátolás egyelőre el is marad, biztosan találsz a kertben 15 perces elfoglaltságot. Persze nagyobb projektbe is belevághatsz, amit majd több részletben végzel el. Sőt rengeteg gyermek szívesen tesz-vesz a kertben, így akár az apró rokonokat is bevonhatod.

Ugrókötelezz!

Ez már több helyet igényel, azonban szinte minden háztartásban van legalább 1 ugrókötél, így nem kell aggódnod, ha a sajátodat nem vitted magaddal. Ráadásul az ugrókötelezés az egyik legjobb kardio edzés, amivel percenként 26 kalóriát égethetsz el. Emellett fejleszti az állóképességet is.

Az ünnepek alatt a mozgás mellett ügyelj a megfelelő mennyiségű folyadék- és vitamin bevitelére is. A Veroni active vitamin water egészségesebb folyadékpótlási alternatívát kínál a hagyományos üdítőkkel szemben. A hidratálás mellett a Veroni vitaminvíz vitaminokkal és ásványi anyagokkal dúsított, tartalmaz B3, B5, B6, B7, B9, B12, C és D vitaminokat, szelént, cinket, ginzeng kivonatot, guarana kivonatot és magnéziumot is. 

Különleges üdítők, frissítő ízpárosításokban, mint a körte-karambola, gránátalma-piros szőlő vagy a citrom-narancs. Ráadásul nem tartalmaz mesterséges színezéket és tartósítószereket. Próbáld ki Te is, és dobd fel a napi “kötelező” folyadékfogyasztásod az ízletes Veroni active vitamin water segítségével! 

Reméljük, hogy a fenti gyors edzés ötletek közül te is megtalálod a számodra megfelelőt. Van olyan kedvenced, ami nincs a listán? Oszd meg velünk, hogy kipróbálhassuk! Tudj meg többet a Veroni vitaminvízről ide kattintva!

Érdekesnek találtad a cikket? Tarts velünk következő blogbejegyzésünkben is!

No Comments

Post A Comment